de Adrian Ştefănoiu | 27-05-2007 - 5:18 pm - categoria Editorial

Despre bun simţ în politică s-a tot vorbit şi majoritatea opinenţilor au spus că aşa ceva nu există. Sigur, se spune că, de multe ori, nici nu are ce căuta bunul simţ în politică. În mare măsură sunt de acord cu acest lucru. Politica nu prea are de-a face cu bunul simţ dar politicienii ar trebui să aibă. S-a scris, s-a vorbit şi s-a dezbătut atât de mult în ultimul timp despre modul mitocănesc şi grosolan în care preşedintele Băsescu s-a comportat cu ziarista de la Antena 1. Cum era şi firesc mă aşteptam ca lipsa de bun simţ să se propage şi în teritoriu şi nici nu a trebuit să aştept prea mult. Am rămas surprins însă că lipsa de bun simţ a apărut la PNL. Despre ce este vorba – vineri, liberalii argeşeni au aniversat 132 de ani. Ziua dedicată manifestărilor a fost încheiată de o întâlnire la Vila Miceşti. La această întâlnire aş vrea să mă refer. Pe invitaţia pe care am primit-o şi eu scria negru pe alb că ora la care invitaţii sunt aşteptaţi la Miceşti este 18.30. Cu toate acestea, la ora 20.30 când eu personal am plecat preşedintele PNL Argeş, Adrian Miuţescu, încă nu apăruse. Ce s-a întâmplat de fapt? Dornici să mai prindă ceva capital electoral, liberalii de frunte au mers la concertul inaugural al Filarmonicii şi i-am lăsat baltă pe „fraierii” care veniseră la Miceşti. Eu personal m-am simţit foarte jignit de această atitudine lipsită de cel mai elementar bun simţ adoptată de preşedintele liberal Miuţescu. Cum poţi să inviţi pe cineva la o petrecere a ta şi tu să nu fii acolo? Unde s-a mai văzut ca oaspeţii să aştepte gazda peste două ore?
Adică noi cei care am avut educaţia să răspundem invitaţiei pe care ne-a trimis-o am mers la Miceşti iar domnia sa, boier Miuţescu – ca un liberal adevărat s-a dus la Filarmonică. Sigur, nu era nici o problemă dacă s-ar fi scuzat într-un fel, dacă ne-ar fi invitat la altă oră sau dacă, pur şi simplu, nu ne-ar fi invitat deloc. Eu unul nu regret că nu l-am întâlnit pe domnul Miuţescu. Regret în schimb, că mergând la Miceşti la ora trecută pe invitaţie n-am văzut-o pe Felicia Filip. Probabil că bunul simţ pe care am fost învăţat eu că trebuie să-l ai nu se mai poartă. Oricum un lucru este, clar – bunul simţ şi educaţia nu vin odată cu funcţia sau cu banii.

This entry was posted on 27-05-2007 at 5:18 pm and is filed under Editorial. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Adauga un comentariu

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.