de Adrian Ştefănoiu | 17-04-2008 - 12:22 am - categoria Editorial

Mare tam-tam, mare pe candidatura deputatului Cristian Boureanu la preşedinţia Consiliului Judeţean Argeş. Scriu ziarele, se emoţionează domni-şoarele, se fac sondaje, se dau interviuri dar după părerea mea tot acest circ mediatic este o gargară politică. Nici Boureanu n-are nevoie de Consiliul Judeţean şi nici Consiliul Judeţean n-are nevoie de Boureanu. Totul este o vrăjeală care nu urmăreşte decât să ridice PDL-ul în alegeri în Argeş. De ce spun că nu-şi doreşte Cristian Boureanu să câştige preşedinţia Consiliului Judeţean Argeş? Haideţi să ne uităm puţin la „profilul candidatului”. La cei 35 de ani ai săi domnul Boureanu e un jucător politic destul de cunoscut la nivel naţional. Apare frecvent la televiziunile naţionale, e membru de frunte al PDL, de ce şi-ar dori să se autoexileze la conducerea unui Consiliu Judeţean? Din punct de vedere financiar, omul are 6 apartamente (dintre care două în Manhatthan – New York!), active de câteva milioane de euro, plasamente de alte câteva milioane şi 25 de terenuri. Credeţi că un tânăr de 35 de ani care are o asemenea notorietate publică şi o asemenea avere arde de nerăbdare să fie preşedintele Consiliului Judeţean Argeş? Vă spun eu că nu. De altfel, se pare că tânărul deputat chiar a spus într-un grup de prieteni că-şi doreşte să piardă lupta pentru preşedinţia Consiliului Judeţean la diferenţă de un vot.

În ceea ce ne priveşte pe noi, argeşenii, de ce am avea noi nevoie de Cristian Boureanu în funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean? Ce a făcut domnul Boureanu pentru Argeş în cei patru ani de când reprezintă acest judeţ în Parlament? Din cele 21 de iniţiative legislative pe care le-a avut, una singură se referea la judeţul Argeş şi aceea viza schimbarea denumirii judeţului. În rest, domnul Boureanu e un excelent om de afaceri şi un vorbitor politic desăvârşit – poate vorbi ore în şir despre orice subiect fără a spune nimic.
Mie personal mi-a plăcut foarte mult replica pe care tânărul deputat a dat-o în ziarul „Cotidianul” unde era acuzat că a cumpărat un teren de la o bătrână de 87 de ani cu 350.000 de euro ÅŸi l-a revândut cu 1.750.000 de euro. Dând dovadă că are o gândire de adevărat om de afaceri, rece ÅŸi calculat, domnul Boureanu spunea: „Eu am luat terenul să fac un business pe persoană fizică. Am cumpărat cu 105 euro ÅŸi am vândut cu 500 de euro metrul pătrat”. Åži acum urmează partea interesantă: „Dacă reuÅŸeam să-i scot din casă pe chiriaÅŸii care ÅŸi-au cumpărat apartamentele, atunci puteam să vând cu 1.200 de euro metrul pătrat”. AÅŸa e domnule deputat, păcat că n-aÅ£i reuÅŸit să-i daÅ£i afară din propria casă pe oamenii ăia că mai câştigaÅ£i ÅŸi dumneavoastră două milioane de euro…

This entry was posted on 17-04-2008 at 12:22 am and is filed under Editorial. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

1 Comentariu

  1. May 22, 2008 @ 7:01 am


    Stefanoiule n-ai scris de o luna . Ia pupa-l tu in c*r un pic pe Nicolescu sa dai bine pe langa Proca. Chiar ne crezi tampiti ? Crezi ca nu stim cine este Nicolescu? Crezi ca nu stim de ce i se spune Vecinul? Lasa vrajeala asta de 2 lei si mai bine scrie si tu o data in viata ceva cu substanta … Nu vezi ca nu te citeste nimeni? Apropo… Chiar esti convins ca avem nevoie de Nicolescu?

    scris de un argesean

Adauga un comentariu

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.