de Adrian Ştefănoiu | 25-02-2008 - 10:34 am - categoria Editorial

Alegerea lui Adrian Năstase în funcţia de preşedinte al Consiliului Naţional va reprezenta cu siguranţă un moment de cotitură pentru PSD. Năstase este fără îndoială unul dintre cei mai buni oameni politici pe care România îi are la această oră, iar revenirea sa în prim-plan va aduce schimbări interesante în viaţa politică românească. Întoarcerea fostului prim-ministru ar putea duce la echilibrarea scenei politice înclinată în acest moment total în favoarea lui Traian Băsescu. Nu voi lua în discuţie modul în care a avut loc reîntoarcerea lui Adrian Năstase şi nici luptele de culise. Voi încerca să analizez puţin punctele pro şi contra ale acestei reveniri. Marea întrebare care se pune acum este cât bine şi cât rău va face PSD întoarcerea lui Adrian Năstase. Care ar fi punctele slabe ale întoarcerii lui Năstase? Reînvierea poveştii cu termopanele şi cu mătuşa Tamara (poveşti în care de peste 3 ani de zile nu s-a reuşit să se demonstreze nimic) şi probabil redeschiderea încă vreunui dosar. Pe de cealaltă parte, la câştigurile revenirii am putea enumera: - schimbarea atitudinii oscilante a partidului şi transformarea PSD într-un adevărat partid de opoziţie; - aducerea în prim-plan a unui om care s-a mai confruntat cu Traian Băsescu şi care a fost la doar un pas de a-l învinge; - poziţia lui Năstase de om care nu mai are nimic de pierdut şi care este hotărât să se bată până la capăt; - Experienţa electorală destul de bogată a acestuia.
De asemenea, din punctul meu de vedere, trecerea lui Adrian Năstase prin perioada extrem de dificilă din ultimii ani l-a călit pe acesta, întărindu-l şi completându-i personalitatea politică. „Duşul rece” primit de Năstase în aceşti ultimi ani l-a coborât cu picioarele pe pământ arătându-i că nimic nu e veşnic. De aceea eu nu sunt de acord cu cei care spun că PSD-ul a regresat întorcându-se la Năstase pentru că Năstase din 2008 este mult diferit de cel care era în 2004. Aşa că dacă vor şti să profite de acest pact intern şi vor reuşi să se ţină de obiectivele pe care şi le-au propus, sunt convins că social-democraţii vor avea doar de câştigat din această nouă redefinire a conducerii partidului.

This entry was posted on 25-02-2008 at 10:34 am and is filed under Editorial. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Adauga un comentariu

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.