de Adrian Ştefănoiu | 07-12-2007 - 12:28 am - categoria Editorial

De-a lungul experienţei mele jurnalistice şi de viaţă am avut ocazia să întâlnesc şi să cunosc o mulţime de politicieni, unii mai importanţi, alţii mai puţin importanţi. Toţi însă cu un anumit grad de tupeu. Tupeu care, de altfel, este chiar necesar într-un anumit procent. Trebuie să recunosc însă că rar mi-a fost dat să văd atâta tupeu şi infatuare ca la un personaj al cărui nume nu-l voi pomeni decât o singură dată (doar pentru a se şti despre cine e vorba) deoarece consider că nu merită să fie considerat politician. Mă refer în aceste rânduri la continuul concediat în concediu medical Gabriel Bratu. Recunosc faptul că nu am avut ocazia să îl cunosc pe domnul respectiv foarte bine şi de aceea nu voi face aprecieri privind omul, ci mă voi referi la persoana publică şi politică. Aşa cum spuneam mai sus, eu unul consider că respectivul n-a făcut aproape nimic pentru a putea fi considerat om politic, dar asta este doar părerea mea şi, sigur, s-ar putea să mă înşel. Rămâne la aprecierea dumneavoastră dacă veţi fi sau nu de acord cu mine. De ce spuneam însă că rar am întâlnit un asemenea tupeu şi o asemenea infatuare. Am să mă explic. Aşa cum se ştie, de luni bune de zile omul înnoadă concediile medicale unul de altul pentru a nu putea fi demis din funcţia de inspector general al Inspectoratului Şcolar Argeş. În tot acest timp, în care cel puţin în acte a fost bolnav fiind în imposibilitatea de a merge la serviciu, şeful învăţământului argeşean şi-a văzut bine-merci de treburile sale. Astfel, pe perioada campaniei electorale pentru euroalegeri a fost directorul de campanie al PD Argeş nelipsind de la mitingurile şi întrunirile politice. Totul a culminat însă în momentul în care „bolnavul” a fost filmat zilele trecute relaxându-se la o partidă de fotbal la Sala Sporturilor. Mergând probabil pe ideea că întotdeauna cea mai bună apărare e atacul, „suferindul” s-a prezentat ieri la o conferinţă de presă a PD şi, dând dovadă de un tupeu şi o infatuare deosebite a mulţumit jurnaliştilor că i-au făcut publicitate gratuită făcând public filmuleţul în care domnia sa ţopăie – asemenea vechiului zeu Pan – deşi oficial este bolnav aflându-se în imposibilitate de a merge la serviciu. Las la o parte imaginea proastă pe care o revarsă asupra PD rânjind plin de el la conferinţa de presă a partidului şi aruncând miştouri ieftine în stânga şi-n dreapta deoarece nu mă interesează pe mine imaginea şi credibilitatea respectivului partid. Cei care îl ţin în braţe acolo n-au decât să se spele cu el pe cap.
Ceea ce e grav din punctul meu de vedere este că şeful învăţământului argeşean, care ar trebui să fie un exemplu de comportament public pentru elevii judeţului, se comportă asemenea chiulangiilor şmecheri, care după ce şi-au făcut rost de câteva scutiri medicale (eventual ştampilate cu guma) stau şi beau bere pe terasa de lângă şcoală râzându-le în nas profesorilor şi făcând mişto de colegii lor mai „fraieri” care se duc conştiincioşi la ore.

This entry was posted on 07-12-2007 at 12:28 am and is filed under Editorial. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

1 Comentariu

  1. January 28, 2008 @ 2:37 pm


    Legat de mesajul pe care il emiteti in titlu, trag si eu un mare semnal de alarma asupra unui “material”, semnat de Simona Diaconu, pe care il citesc azi in ziarul pe care il reprezentati! “După o petrecere, fata lui Å¢uÅ£ală de la Dacia a ajuns în spital”, ce este această mizerie? V-aÅ£i indrumat vreodata angajatii sa puna mana pe un cod deontologic? Dezonorati breasla, oameni buni! Exceptand noroiul, la ce altceva va pricepeti? Sa oferiÅ£i porci si cozonaci de sarbatori?! Asa cum i-am sugerat si colegei dvs, apucati-va mai bine de tricotat daca ceea ce faceti nu aduce un bine societatii!

    scris de Mihaela Pana

Adauga un comentariu

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.