de Adrian Ştefănoiu | 05-12-2007 - 7:44 pm - categoria Editorial

Preşedintele Traian Băsescu a primit duminică o lovitură care s-ar putea să-i fie fatală. După toate luările sale de poziţie, în care se plasa în afara clasei politice şi se autoproclama drept un fel de voce a „Poporului”. Traian Băsescu a fost lăsat în ofsaid de atât de clamatul popor. Sătul de atâta circ, plictisit şi blazat, „Poporul” a făcut un pas în spate şi l-a lăsat singur pe autointitulatul său lider. Astfel, în loc să-şi demonstreze forţa şi susţinerea populară prin organizarea acestui referendum, preşedintele n-a făcut altceva decât să se facă de râs. Pe ce îşi va mai baza acum Traian Băsescu intervenţiile sale publice şi ce susţinere vor mai avea declaraţiile sale teatrale în condiţiile în care la strigarea sa de luptă împotriva clasei politice ticăloşite n-au răspuns decât 26% dintre votanţi, iar 16% dintre aceştia au votat împotriva sa? Deci, dintr-un total de 18 milioane de votanţi doar 4 milioane şi ceva au răspuns apelului preşedintelui şi doar 3 milioane şi ceva au votat pentru propunerea sa. Aşadar, Traian Băsescu se află în situaţia în care conduce o ţară de 22 de milioane de oameni şi nu mai este susţinut decât de 3 milioane şi ceva dintre aceştia. Cum va mai putea vorbi acum preşedintele de legitimitate şi cum va mai acuza guvernul că nu are susţinere când el personal se află într-o situaţie mai delicată decât cea a Guvernului?
Oricum, preşedintele şi-a demonstrat încă odată ipocrizia politică, deoarece ieri portavocea sa, Emil Boc, a anunţat că PD-ul va depune în Parlament un proiect de lege pentru votul uninominal. Acest lucru demonstrează faptul că preşedintele a ştiut că prezenţa la referendum va fi slabă şi a pus PD-ul să întocmească proiectul de lege pentru că e greu de crezut că respectivul proiect a fost scris într-o noapte, aşa cum încerca să ne prostească în faţă Emil Boc. În aceste condiţii nu pot să nu mă întreb de ce a mai fost necesară organizarea referendumului. Doar pentru ca preşedintele să poată face campanie PD-ului? Această şmecherie a lui Traian Băsescu ne-a costat totuşi cam mult – peste 13 milioane de euro.
În situaţia de faţă, preşedintele cred că ar trebui să o lase mai moale cu aprecierile privind legitimitatea şi susţinerea Guvernului (pentru că, aşa cum spuneam el, stă mai prost decât Guvernul) şi să se gândească ce ar trebui să facă pentru a-şi recâştiga „Poporul” pierdut.
Prin palma pe care a primit-o de la electorat „Dirigintele”, care s-a tot dat ocupat, ar trebui să lase gura mai mică şi să se aşeze în bancă pentru că mai are multe de învăţat, deoarece, duminică a reuşit să-şi promoveze „elevii”, dar el a picat examenul cu 2,6.

This entry was posted on 05-12-2007 at 7:44 pm and is filed under Editorial. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Adauga un comentariu

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.