de Adrian Ştefănoiu | 28-08-2007 - 10:15 am - categoria Editorial

Deşi se manifestă cel mai gălăgios ca partid de opoziţie, PD-ul a anunţat ieri că nu va vota o eventuală moţiune de cenzură depusă de PSD. Pozând într-un mare moralist, preşedintele PD Emil Boc declara că nu va susţine această moţiune deoarece ea face parte din jocul politic dintre PSD şi PNL. La prima vedere, poziţia democraţilor ar putea părea una normală şi de bun-simţ. Dacă analizăm însă puţin lucrurile vom vedea că democraţii dau dovadă de aceeaşi ipocrizie politică pe care au demonstrat-o şi până acum. De fapt, adevăratul motiv pentru care PD-ul nu ar vota o eventuală moţiune de cenzură, se poate desprinde din declaraţia lui Emil Boc prezentată ieri pe toate televiziunile. Democraţii, spunea domnul Boc, nu vor susţine moţiunea de cenzură pentru că „este doar o formă de şantaj a PSD pentru obţinerea de posturi în administraţie la nivel local”. Deci aici era problema. Şi acum să ne gândim puţin. Care ar fi cea mai simplă modalitate a PNL de a da PSD posturi? Simplu- înlocuirea actualilor directori PD. Aşadar asta îl deranjează pe „moralul” domn Boc. Pierderea funcţiilor pe care democraţii, datorită impotenţei politice a liberalilor, încă le ocupă în toate direcţiile descentralizate din ţară îl face pe Boc să nu voteze moţiunea şi nu verticalitatea politică şi bunul simţ pe care nu mai oboseşte trâmbiţându-le în stânga şi în dreapta.
Adevărul e că poziţia în care se află acum PD-ul este una cum nu se poate mai bună pentru un partid politic – a ieşit de la guvernare cu câţiva miniştri, urlă cât poate că a fost îndepărtat mişeleşte de la putere, dar în acelaşi timp îşi vede liniştit de guvernare şi de afaceri în teritoriu prin directorii pe care şi i-a păstrat bine-merci în funcţii. Dl. Boc a reuşit ceea ce se spune că e imposibil – să fii şi cu iubita în braţe şi cu sufletul în Rai.

This entry was posted on 28-08-2007 at 10:15 am and is filed under Editorial. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Adauga un comentariu

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.