de Adrian Ştefănoiu | 30-07-2007 - 5:38 pm - categoria Editorial

În ultimii ani, liberalii au reuşit prin liderii lor să-şi demon-streze incapacitatea de a şti să facă politică. Pornind de la deciziile mari la nivel naţional şi ajungând până în organizaţiile comunale, liberalii şi-au dat cu stângul în dreptul reuşind doar să se facă de râs. Pe plan judeţean, preşedintele PNL, Adrian Miuţescu, nu a făcut altceva decât să încerce să se răfuiască politic cu adversarii din PSD, PD şi chiar PNL, gândindu-se probabil că aşa îşi va demonstra geniul politic. Scriam cu ceva timp în urmă într-un editorial că preşedintele argeşean al liberalilor are mai puţin tact şi simţ politic decât tabloul lui Brătianu care se află în sediul PNL. Din păcate, liderul liberal, prin ceea ce întreprinde, nu face decât să confirme ceea ce am spus. Nu voi face aici o trecere în revistă a gafelor pe care domnul Miuţescu le-a făcut până acum, pentru că aş pierde prea mult timp. Mă voi referi doar la ultima dintre ele – concursul de ocupare a funcţiei de director al ASP. După ce timp de doi ani doctorul Adrian Tase a încasat toate şuturile pentru nereuşitele reformei naţionale în Sănătate, acum, când trebuie să dea concurs pe post, omul s-a trezit
cu un contracandidat – doctoriţa Rocsana Marinescu. Culmea este că atât doctorul Tase cât şi doctoriţa Marinescu sunt liberali. Iată, deci, că neavând destulă bărbăţie politică să rezolve problema în cadrul partidului, Miuţescu îi lasă pe cei doi să se prezinte împreună la concurs spre deliciul şi amuzamentul atât al presei, cât şi al clasei politice. Nu cred că ar putea să mă bănuiască cineva de prietenie cu doctorul Tase şi nici nu pot spune că sunt un admirator al acestuia. Totuşi, din punctul meu de vedere, diferenţa dintre el şi doctoriţa Marinescu este extrem de mare. Repet, nu pot spune că doctorul Tase s-a remarcat extraordinar în viaţa publică în ultimii doi ani, dar a reuşit totuşi să aibă o relaţie foarte bună cu presa, a avut răbdarea şi perseverenţa necesare pentru a lansa şi a implementa pe piaţă câteva idei interesante (cum ar fi noul Spital de Urgenţă) şi a reuşit să apere onorabil atât Guvernul cât şi PNL-ul. Firea sa poetică de artist s-a dovedit a fi chiar un atu în disputele pe care le-a susţinut. Despre doctorul Tase se pot spune multe, dar atât prietenii cât şi adversarii săi recunosc faptul că omul este un intelectual în adevăratul sens al cuvântului şi este un tip de mare bun - simţ. Contracandidata sa nu a reuşit să se afirme în viaţa publică decât prin scandalurile interminabile în care a fost implicată când a venit la conducerea Centrului de Diagnostic.
Aaşadar, liberalii vor să înlocu-iască un doctor mai boem care şi-a văzut de treaba lui şi despre care nu s-a putut bârfi decât că a susţinut câteva concerte la pian, cu o doctoriţă care s-a certat cu colegii săi ca la uşa cortului şi care nu a fost în stare să administreze nici măcar clădirea Centrului de Diagnostic. Înţeleaptă alegere domnului Miuţescu. Ţineţi-o tot aşa şi veţi reuşi să ajungeţi la 5%. Eu nu pot decât să mă bucur.

This entry was posted on 30-07-2007 at 5:38 pm and is filed under Editorial. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Adauga un comentariu

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.